Tips & Tricks:

 

 

Opgradering af Suzuki 150 hk - v. Team Jeanne dÁrc

Min gamle Suzuki 150 hk fra 2007 er ikke udstyret med trolling kontrol, og der findes ikke noget originalt til den. Det har altid været svært at ramme lige nøjagtigt det omdrejningstal der i den givne situation er optimalt, og har derfor altid brugt trimflapsene til at regulere med.
For et års tid siden var der et opslag på FB, hvor en havde fundet et system konstrueret i Finland. Efter lidt skriven frem og tilbage blev et sæt bestilt.
Sættet består af en lille servomotor med ledningsnet og så diverse tilbehør vedr. montering, som er individuelt til hver motor. Selve styringen foretages med et potentiometer.
Jeg var ikke så tilfreds med styringen og forsøgte med lidt selvbyg og endte op med at finde det helt rigtige i USA. Tror nu også hele ide’en til det Finske sæt kommer der fra J
Sættet jeg bestilte hedder TrollMaster pro2 og er lavet til rigtigt mange, men små motorer, typisk op til max. 20 hk. Mit sæt var beregnet til en Mercury 9,9 eller Evinrude 9,8.
Jeg endte op med at benytte beslag til servomotor og trinløs tomgangsskrue fra det finske sæt og alt andet, som trollingboksen, servomotor, og ledningsnet fra USA sættet.
Så her i den forgangne week-end, blev det med teknisk support fra John, Team Svanen, monteret og afprøvet, og det ser ud til at virke efter hensigten, med trinløs styring af omdrejninger fra ca. 600 till 1800.

Link til video her: https://www.youtube.com/watch?v=vJy6tlIkUzs&t=0sMed fiskehilsen
Jørgen ”Team Jeanne d’Arc”

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Test af VHF installationForleden dag lagde Kristian Carøe fra Team Emilie en video op FB vedr. test af henholdsvis VHF radio og antennen.
Har du ikke set videoen kan den ses her https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=CG_DI-PPELE
Vil du prøve at teste din installation, så sig til for jeg har en ART 3 tester og kommer gerne forbi med den.
Med fiskehilsen
Jørgen  ”Team Jeanne d’Arc”

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gps antenne fra Garmin

I har sikkert set videoklippet med demonstrationen af den nye 10 Hz Garmin GPS-antenne, GPS 19x. Ellers er det her : https://www.youtube.com/watch?v=W0i2lHOom00&feature=player_embedded

Her kan man se betydningen af den nye antennes hurtigere opdatering, som giver jævnere drej, mere præcis kursangivelse og mere præcise spor. Hvor den gamle antenne har tendens til at ”trække” sporet en smule efter sig, fordi den opdaterer sjældnere, så udsender den nye antenne positionsdata ti gange i sekundet, og viser derfor mere nøjagtigt, hvor man har været. Det vil være en klar fordel i forbindelse med eksempelvis bulefiskeri. Jeg har været ude at teste antennen af, og jeg kan godt bekræfte, at virkeligheden passer med videoklippet.

Jeg havde en fornemmelse af, at positionsbestemmelsen på nye antenne også var mere nøjagtig, så jeg besluttede at lave en lille test, hvor jeg satte en GPS 17x til min ene plotter og den nye GPS 19x til den anden plotter. Hvis man sammenligner billederne, kan man se, at den nye antenne er mere præcis end den gamle.

Så alt i alt er der tale om en forbedring, som jeg vil sige er en mærkbar fordel på vandet.

Nu vi er ved GPS-antenner, så er her et lille trick: Hvis man eksempelvis ligger og troller i bølger, oplever man ofte, at GPS-farten hopper op og ned, så det er svært at vide, hvad ens fart egentlig er. Her kan det være en fordel at ændre antennens fartfilter, så den viser en gennemsnitsfart over et lidt længere interval end normalt. På en Garmin NMEA 2000-antenne kan man ændre det i plotteren: Fra HOME-menuen tryk OPSÆTNING KOMMUNIKATION NMEA 2000 OPSÆTNING ENHEDSLISTE GENNEMSE FARTFILTER. Fartfiltret ændres fra AUTO til det interval, som passer i situationen – jeg har selv sat mit til 4 sekunder, og så bliver min GPS-trollingfart normalt vist helt jævnt.Freddi
TEAM METTE/GARMIN

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Transducer dækningsområde

Sætter man E-Scope til på sit Garmin lod kan man se hvor stort et områder (se gul firkant )
Transduceren keglen dækker på den dybde man befinder sig på i dette tilfælde 4.1 meterFreddi

Screenshots
På en Garmin søkortplotter kan man gemme skærmbilleder, hvis man ser noget interessant, som man har lyst til at gemme eller sende videre til vennerne. Screenshots gengiver detaljerne på skærmen meget mere præcist end eksempelvis et mobiltelefonbillede.

Først skal man aktivere funktionen: Tryk HOME > OPSÆTNING > SYSTEM > BIBBER/DISPLAY > GEM SCREENSHOTS > vælg TIL.

Derefter vil man kunne tage screenshots ved at holde HOME-knappen inde. Når billedet er gemt, kommer beskeden ”Screenshot taget” op på skærmen. Screenshottet gemmes på SD-kortet i plotterens kortlæser. Når SD-kortet sættes i kortlæseren på en PC eller Mac, ligger screenshotsene gemt i en Garmin-folder under navnet ”Scrn”.

Så vidt muligt bør man bruge et blankt SD-kort til et gemme eksempelvis ekkolodsbilleder. Hvis man vælger at gemme billederne på søkort-mediet, bør man udvise stor forsigtighed, når man senere sletter skærmbillederne, så man ikke kommer til at slette sit dyre søkort.

Freddi

Se Team Mette´s favoritter til laksefiskeriet på Møn ved at klikke her..Lige et tip!

Hvis man sætte udløserklemmen fast på sideplaneren vil den trække noget længer ud
 
Mvh. Freddi

------------------------------------------------------------------------------------------------

Kend en Rødspætte..

- Rødspætten er meget rund i sin form, modsat skrubben som er væsentlig mere aflang.
- Skrubben er mælkehvid på undersiden og benstrukturen kan ikke anes gennem skindet, modsat rødspætten hvor benstrukturen tydeligt anes gennem undersidens mere gennemsigtige blåhvide skind.
- Rødspætten er helt glat uden nogen bentorne bag gællerne, der sider dog 4-7 bentorne oppe på selve gællelåget. Modsat skrubben der som oftest har masser af ru bentorne langs sidelinien.
- Rødspættens sidelinie sidder næsten midt på fisken, mens skrubbens er væsentlig mere forskudt mod den ene side.
- BEGGE fisk har røde pletter, det betyder ikke at det er en rødspætte....
- Rødspætten er højrevendt, altså svarer oversiden til en almindelig fisks højre side. Skrubber kan både være højre-og venstrevendt(henholdsvis 70 og 30%).

Det indsatte billede er en typisk rødspætte. Det mest varierende på rødspætter, er faktisk pletternes farvesammensætning og størrelse. Ellers er de ganske ens.

Håber det kan hjælpe nogen .

Mvh. Nikolai Hjorth, Team Svinet

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Sideplaner med bidindikator.

Jeg faldt over dette smarte trick på You Tube.
Se det ved at klikke her..

Mvh, Michael Høj

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Blink spanden!

"Alle kender sikkert problemet med hvor man skal gøre af sit brugte grej fra dagens tur så ikke det kommer direkte i grejkassen og heller ikke ligger og flyder i båden.. Løsning: 10 liter murerspand fra Biltema, et 6 mm bor og en boremaskine og vupti man har en glimrende spand som holder styr på grejet. Og når man så kommer hjem fra dagens tur, tager man hele spanden med sig i bad og spuler grejet i spanden. Samtidigt kan den også benyttes når man skal træde af på naturens vegne og man ikke har toilet ombord. 2 fluer med ét smæk og altsammen for den beskedne pris af 25 kr.

Mvh, Ulrik Holm (Tranen)


Elastik tipsét

Hvis i er lige så irretteret over de mange luftbobler, der bliver trukket helt ned til loddet. På dage med svag vind kan man binde en elestik på wire et par meter nede så kommer boblerne ikke videre..

Freddi TEAM METTE

Perle tips´et

En god ting at sætte på en inliner stang til at beskytte top øjet er en lille gummie perle.

Mvh. Freddi

 

Drivanker

Et drivanker kan være en rigtig god ting til alle former for drivfiskeri. Det sænker farten væsentlig og man opnår dermed en bedre agnpræsentation og har nemmere ved at holde bund.

Drivankre fås i flere størrelser, der hver især passer til deres formål og bådstørrelse.

Bruges i nogle tilfælde også til større både der har svært ved at komme ned på trollingfart (ca. 2-3 knob)

Mvh Freddi og Kenneth

 

Netudløseren

Lille praktisk klemme fra Scotty til at holde styr på netposen for hvem har ikke prøvet at netposen hænger fast i stangholdere osv :-)

Mvh Einar P.

 

 

Til top