Dagbog Team Tranen Jul/Nytår 2008/09

Her kommer lige lidt fra 3 ture her i julen/nytåret

Tur 1.

Tranen på køge bugt d. 27 dec.

Jeg havde inviteret mine 2 nærmste chefer på fedterøvstur til Øresund men grundet love tåge, som så også kom, så blev det Køge bugt. Den ene chef meldte afbud og den anden fik en tur uden det store held.
1 lille ørred på knap måletr var hvad det blev til. Ingen billeder desværre

Tur 2.

Tranen på tur til Simrishamn

Efter turen i køge bugt d. 27 dec. var det direkte hjem og pakke båd til et overnatningstogt til Simrishamn på jagt efter en nytårslaks.
Tog afsted hjemmefra omkring kl 17 og vel ankommet i Simrishamn ca 3 timer senere blev jeg mødt af Thor, Allan (Team Cjap) Og Bo (Tica) som var flinke til at hjælpe mig på plads her på min første tur i Tranen i Simrishamn.
Ned i båden og få sat landstrøm på kun for at finde ud af at jeg havde glemt en adapter til CEE-stik hjemme på køkkenbordet efter en større oprydning i båden. Fed start med udsigt til at fryse rø... i laser natten igennem men næ nej hjælpen var nær da Thor som den eneste på havnen havde alt hvad man skal bruge og så i flere sæt så glemsomme kunne låne. Det blev en dejlig varm nat med varmblæseren kørende på fuld blus. Takket være Thor,

På vandet d. 28 kl ca 10 i det vejrudsigten ikke var helt som lovet og der stod noget mere sø end forventet. Ud mod 10´eren, 60´eren og Syrenappen det gik og det gik ganske godt trods lidt sø. Grejet sat og så var det bare at vente.
Der gik vel 1 time så kom meldingen over radioen at Tica havde laks ombord. 10,5 kg fanget lige syd for 60´eren. Jeg lå mindre end 200 meter derfra da ham fik den så jeg var da i det mindste i det rigtige område. Der skete bare intet.. Før da jeg var ved at hive grejerne for sidste gang denne dag. Der fik jeg et kort hug på en sideplaner som desværre kun sad på i 10 sek.  
I havn igen ca. 15.30 og så var det ellers afslapning og hygge i båden med forventning til næste dag.

På vandet d. 29 kl ca 9. Samme vejrudsigt som dagen før og samme opskrift, Ud mod Syrenappen. Knapt ankommet hørte vi at John (Tight Lines) havde fået dobbelthug mellem 11´eren og Syrenappen. 10,5 og 5 kg. Så pulsen røg i vejret i forventning om at nu var den der.
Jeg lå i området hele denne dags tur og hørte Cjap få fisk, Stina K få fisk, Tica miste fisk og Tight Lines få endnu én men intet til mig ud over et godt hug på en Stiv i hvid/grøn med grøn flasher foran nede i 80 fods dybde. Men heller ikke denne gad med op..

Og det var så min første tur til Simrishamn. En fed og hyggelig tur trods manglende laks. Fik ellers taget billeder men af en eller anden grund kan jeg ikke læse mit SD-kort. Billeder håber jeg kan følge skulle jeg kunne læse kortet senere.

Tur 3.

Tranen på buletur i Øresund d. 2 jan.

Tranen skulle da lige et smut på vandet her i det nye år og inden det hele er slut .
Havde inviteret min far og min svoger på vandet, eller rettere de havde inviteret sig selv, og målet var stortorsk.
Ikke så meget som et hug ud over sild og hurtigt tiltagende vinde i den nordlige del af sundet gjorde at vi allerede var i havn igen kl 12.30. Ingen billeder.


Med venlig hilsen

Ulrik Holm

 

 

 

 

 

Til top