Dagbog Team Odin/Anja August 2017

Traditionen tro har Odin igen i år været i Kroatien, for at kæmpe med de stærke Tun der findes i det varme vand ud for Jezera. 2017 skulle vise sig at blive det dårligste år af alle de år vi har været i Kroatien. Det blev kun til 2 Tun og 4 mistede, en sværdfisk, rokke og en blåhaj. Meget usædvanligt, vi plejer slet ikke at miste så mange, og fiskeriet var det sværeste vi har oplevet, i alle de år vi er kommet i Kroatien. Vi så stort set ikke Tun på ekkoloddet.

Fiskeriet havde være godt lige inden vi kom, men et blæsevejr ændrede fuldstændigt på det. Vi startede med 2 inde dage på grund af blæsevejr, og først onsdag blev det fiskevejr. Dagen var dog god for os, vi fik en tun på 170cm(anslået omkring 70kg).... en rigtig god start.

Der gik så flere dage uden Tun, men vi fik endnu en på 150cm(anslået omkring 50kg). Det var gode størrelser af Tunene og de kæmpede godt, men der var ikke mange af dem. Der blev dog fanget flere mindre Tun af turbådene, de sejlede omkring 30-40sm ud og overnattede, fiskede i 2 dage og kom så tilbage med flere mindre tun. For os var det for langt at sejle.

Året i år var også anderledes på andre punkter. Vi har aldrig set så mange Guldmakrel(Mahi-Mahi) som i år. Flere dage havde vi dem rundt om båden hele dagen, ikke store men omkring 40cm, men de ville ikke bide. Hver gang vi kastede en pirk, blink elle wobler ud, så fulgte en stor stime efter, men vi kunne ikke fange dem.

2017 blev også første gang det skulle lykkedes os at fange en sværdfisk. Det har vi kæmpet for i flere år, men Jan fangede en flot Sværdfisk på 210cm. Det var også året hvor der blev fanget usædvanligt mange sværdfisk. Stort set alle de dansker både vi snakkede med fangede sværdfisk.

Turen var dog fantastisk som altid, super vejr med høj klart solskin, omkring 30 grader om dagen, og en hyggelig by Jezera, hvor vi efterhånden kender en hel del som vi møder hvert år.

 

 

 

Til top