Dagbog Team No Name D.11.06.16 - Øresundstur efter torsk


Trængte til lidt action så en tur på sundet med lidt sommerbuler var jo nærliggende. Afsted kl L... så vi kunne komme tidligt igang. Vorherre havde så mod vores forventning skruet temperaturen helt ned på 6 grader og der blæste en noget frisk vind på Rungsted havn da vi ankom kl 03.50 så skulle da lige hilse og sige vi havde fået for lidt tøj med.. Nå op på hesten og derudaf det gik og heldigvis lagde vinden sig op af formiddagen..
Turen gav en ca 15 torsk mellem 2 og 5 kg. og en gang grillede pølser.. 

For første gang brugte jeg faktisk elmotoren til bulefiskeriet. Der løb en rimelig kraftig overflade strøm men der var ikke så meget nedenunder og vi hader og fiske med 4-500g pirke så istedet kunne vi sejle hen på bulen, Starte elmotoren og sætte kursen op mod strømmen. På den måde kunne vi lige så fint fiske med 150-200g. pirke/jigs der gik lige lodret ned. Desuden hvis vi ikke lige ramte bulen i røven første gang havde man mulighed for lige at korrigere nogle meter til siden for at komme mere lige henover dem. Så endnu et plus til MInn Kota frontmonteret Ulterra motor,, Den er bare Nice..

Læs om Garmins nye GT15 transducer længere nede på denne side..


Så kom der også ny Yamaha Taloon SDS rustfri propel på. Mega nice det der SDS som giver ultra blødt gesrskifte..

På min tur på Sundet skulle min nye Garmin GT15 Medium CHIRP 600w transducer også lige afprøves. 
En GT15 transducer er en transducer, der monteres indvendig i skroget uden at man behøver skære/bore hul i båden. Den slår simpelthen igennem skroget. - Lidt vildt!!
Den monteres i en speciel vandtæt beholder som medfølger i forskellige vinkler således den kan passe til flere forskellige skrog typer/vinkler. Den lille beholder limes fast til skroget indvendigt og fyldes så med enfrostsikker væske. Jeg brugte kølervæske..Specifikationen siger at den skal kunne slå igennem 5 mm aluminium og da min Silver er 5mm tyk i bunden ja så var det jo oplagt lige og teste den af som den grej-gear-elektronik nørd man nu er 
Som man også kan se på billederne så er der monteret en Garmin GT51 TM 600W Medium CHIRP transducer i højre side bag på skroget og den nye indenbords monterede GT15 600W medium CHIRP transducer agter indvendigt i bunden af skroget i venstre side..
Må i øvrigt lige tilføje at det er super lækkert at Garmins 7400 serie kan køre 2 transducere samtidigt. Det er altså en god detalje..
Nå men på det ene billede ser man vi er på vej syd for ven med ca 21 knob i fart. Der er en del bølger der, så min GT51 får lidt luft ind under sig engang imellem når vi danser i bølgerne, hvilket ses på at den tegner lidt mindre tydeligt. Ser man på samme billede af GT15 transduceren ja så er der ingen luft under den så her der klarer den sig bedre og tegner et tydeligere billede..
Det andet billede viser en stor bule torsk på bunden over 44m vand.Som man kan se tegner de næsten ens. GT51éren vinder måske lige med et par procent her, men det kan også skyldes at GT51 eren ligger mere lige henover bulen og derved får et kraftigere signal.
Jeg er yderst imponeret over den tegner så godt på så dybt vand omend den skal slå igennem 5 mm massiv aluminium men nu må tiden vise om den dur til andre former for fiskeri også,. Det tror jeg dog.
Mvh Team No Name

 

 

Til top