Dagbog Team No Name og Hæslig Maj 2014 - 7 dages fisketur i Florida


Tarpon - Anslået vægt ca 90lbs/45kg - Efter flere mistede var denne den første vi fik helt ind - Endelig hul på bylden!

En lidt forsinket rapport fra vores tur til Florida!

Endelig kom dagen hvor vi skulle afsted til Florida og fiske. Vi havde booket guider hjemmefra så det meste af turen var planlagt på forhånd. Desværre havde de hele foråret været plaget af meget vind fra øst, hvilket vil sige at på Miami siden der er der pålandsvind. Dette betød også at vi måtte aflyse 3 ture med udgang fra Cape Canerveral da bølgerne simpelthen var for store. Istedet bookede vi nogle flere dage med den dygtige skipper Captain Gavet i Miami.

Turen forløb stort set uden problemer. Billeje, fly, hotel m.m. spillede det eneste der var lidt ærgeligt var de aflyste ture i Cape Canerveral.

Vi fangede mange forskellige fisk - En del af dem kan i se billeder af herunder. På et tidspunkt, når jeg får tid og måske en ny computer til at redigere videoen fra turen vil denne video blive lagt op her på siden .

Jacks! - Dem fangede vi en del af i forskellige str. På let grej er disse en fantastisk fighter så dem hyggede vi os med
når Tarpon´sne ikke ville bide.


Snook - Ca 15lbs/7,5 kg

 

Tarpon på 130-140 lbs fightes - En fantastisk fight med flere spring helt fri af vandet - Noget af det fangede vi på video.Billede viser en Tarpon der nu er blevet træt. Anslået vægt 130-140 lbs - Glemmer aldrig denne fantastiske fight. Ja faktisk hele processen. Det startede nemlig med at vi ankommer til havnen/Rampen. Der møder vi guiden der allerede har søsat båden. Han mente han så en Tarpon ude i bassinet. Mine øjne skifter straks retning mod bassinet.
Vi ligger os ud i bassinet lige foran broerne til rampen og jeg stiller mig op i spidsen og spejder efter denne fisk. Lige pludselig ser jeg den stå 1 meter nede i vandet 10 meter foran mig. Fuldstændig overilet og uden tankevirksomheden igang kaster jeg min agnfisk lige ud over den hvilket selvfølgelig resultere i den bliver forskrækket. Skulle selvfølgelig have kastet 5 meter for langt og trukket den forbi næsen. Nå men på den igen. Kaster min agn ind ved siden af broen, for så ud som om den svømmede denne vej da den blev skræmt. Mens min agnfisk ligger inde ved broen og jeg står med stangen i hånden spejder jeg videre efter om jeg kan se den. Pludselig ser jeg halen dukke op langs med broen og kan se den har retning mod min agnfisk. Fortæller det til Martin som straks vil kaste sin agn derud men får ham heldigvis afbrudt, for får lige forklaret at jeg tror den har direkte kurs mod min agnfisk. På dette tidspukt kan vi ikke se halen mere men har stadig fornemmelsen af den er på vej mod min agnfisk og pludselig siger det smaaask og den sidder der. Den går fuldstændig amok og trods mega meget pres på springer den bare fri af vandet flere gange mens den løber afsted fuldstændig vildt og uhæmmet afsted. Fantastisk syn, hvilket de andre omkringliggende både straks også fik øjnene op for og forblev tilskuer et stykke tid. Forestil jer 65-70 kg fuldstændig sølvfarvet sildelignende fisk springe helt fri af vandet i det klare sollys.
Nå men med gode råd fra guiden får vi den til at svømme ud af bassinet ud i "fjorden" hvor der er lidt mere plads at fighte i.
Efter flere spring fuldstændig fri af vandet, massive udløb og et konstant meget hårdt pres på fisken overgiver den sig endelig. Det tog meget tæt på en time at fighte den og man bliver godt træt i arme og ryg, men hvilken oplevelse.
Som guiden også sagde det var en 10´er den Tarpon der. Måden den blev spottet på, derefter kroget og det faktum at det var dagslys med høj solskin og ikke mindst størrelsen kunne det næsten ikke blive bedre.

I Florida må man ikke løfte en Tarpon ud af vandet og dermed op i båden. Derfor er billederne taget på bedst mulige vis mens de ligger i vandet. Dette gør det også ret svært at få det rette indtryk af hvor store fiskene egentlig er.


Permit til martin fanget på krabbe under natfiskeri efter Tarpon. Guiden sagde at en Permit i den størrelse var der mange lokale der ville være meget misundelig på. Anslået vægt ca 25 lb/ 12,5 kg.


Martin fighter Tarpon. Ca 60 lbs. under natfiskeri.


Martins største Tarpon på anslået 100lbs/ 50 kg. På dette billede får man bedre en fornemmelse af hvor store fiskene egentlig er.!Så blev det tid til lidt hajfiskeri. Det var nu egentlig meget sjovt. Igen fiskede vi dem på let grej og de fightede lidt som en Tarpon med spring helt fri af vandet og kraftige udløb. En ting der var lidt anderledes ved denne fisk var at den kunne vende sig på et splitsekund. Forestil jer man står med fuldstændig spændt stang og den tager udløb og lige med et føles linen slap! - Man tror fisken er hoppet af men nej den har bare skiftet retning. Syntes det var utroligt den så hurtigt kunne ændre sin retning.

Vi havde desværre ikke så meget tid til dette hajfiskeri men kommer jeg tilbage en dag ja så vil jeg nu prøve det lidt længere tid. Guiden siger at dagsfiskeriet faktisk er noget af det bedste til disse hajer me det kræver dog strømmen er udafgående. I hvertfald for dette spot her han benytter sig af som han siger altid er godt.Martin fighter Black Fin Tuna - Igen forholdsvist let grej men så bare så meget sjovere.Guiden, Captain Gavet og undertegnede med en Black Fin Tuna på 40 lbs. Guiden fortalte at denne Black Fin Tuna har de kun besøg af i ca 2-3 uger om året hvor den trækker forbi deres kyst så vi ramte det rigtige tidspunkt på året til disse. Han var iøvrigt vældigt imporneret af størrelsen på denne her tun hvorfor han også skulle have et billede til samlingen ;-)

Vi havde fortalt guiden vi gerne ville fange guldmakreller og de var han dygtig til at finde men desværre fandt vi kun nogle mindre af slagsen så de store har vi tilgode til en anden gang.Noget vi tit så i Florida. Folk med mange penge får simpelthen deres båd og motorer malet i samme farve så det matcer!

Ja sådan opbevarer de deres både dernede. Her ved en havn hvor man bare ringer i forvejen og fortæller man vil ud og sejle så gør havnen båden klar og søsætter den til det aftalte tidspunkt.

Her US Coast Guard der skal tjekke om sikkerhedsforholdene er iorden og om vi ligner storsmuglere. Natten forinden var det Miami Police der stoppede os på vandet for at tjekke det samme.

Floridanere er jo et lystfiskerfolk og derfor har staten opsat disse som på billedet her viste "Fishing Piers" hvor man kan gå ud og fiske. Det er nu smart nok for så har selv folk der ikke lige har råd til en stor båd mulighed for at tage ud og fiske og med en rimelig sandsynlighed for fangst faktisk.


En bonus ved at vælge Florida som fiskeplads ;-) Her er vi på kanalfisker efter Tarpon og Snook men det er lørdag tidlig aften så der er gang i de unge og festglade mennesker.Vi havde lejet en Chevrolet Suburban 6,4L V8. Dejlig bil med masser af plads til fiskestænger. Bemærk de kæmpe P-Pladser de har derovre i USA. Husk på bilen i ser er altså kæmpe stor.


Sådanne både her så vi flere hundrede af. Det må virkelig være her i Fort Lauder dale/ Miami området de rige bor.

Skal i fiske Tarpon i Florida så er disse 2 klart at anbefale:

Captain Gavet Tuttle, http://www.backformorefishingcharters.com

eller

Captain Jeff Maggio, http://www.lunkerdog.com/index.php

Gavet er suveræn til Tarpon fiskeriet ud for Miamis kyster. Han fisker mest drivfiskeri med reje eller krabbe. Jeff er no.1 hvis i vil prøve det spændene Tarpon fiskeri i Fort Lauderdale´s kanaler med levende agnfisk der svømmer efter båden i overfladen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til top