Dagbog Team No Name D.30.08.14

Skulle have mødtes med Gnavpot men vejrudsigten lovede lige lovlig frisk vind og meget strøm hvor han var så det ændrede vi på vej til havnen.

Startede med lidt Pighvar fiskeri om morgenen. Havde godt luret både vind og strøm skulle tage til senere på morgenen så vi var allerede på pladsen da det var bælg ragende mørkt klar til lige at nå de par timer der var inden strømmen kom.

Allerede fra start af løb strømmen med 1,5-2 knob. Med elmotoren igang gik det at holde farten lidt nede. Første plads gav ikke noget så videre til den næste. Nåede en 5-6 drev før strømmen var tiltaget og det gav et par pighvar og en stor skrubbe. Største pighvar på billedet ovenfor.

Søgte videre på nogle andre pladser men men, også her var strømmen tiltaget meget . Istedet prøvede vi og finde en plads til skrubber. Her var der også mega meget strøm. En plads vi tit fisker på hvor strømmen typisk aldrig er over 1 knob og som oftest omkring de 0,5-0,8 drev vi idag med 2,75 knob. Nå elmotoren måtte i brug og de flade huggede også fint men selv med elmotoren på er det lidt bøvlet når strømmen skal løbe så stærkt. Vinden var efterhånden også tiltaget så søgte lidt efter en anden plads og fandt en hvor vi "kun" drev med lige over 2 knob og med elmotoren til at arbejde imod strømmen holdte vi os nede på 0,8 knob som var meget passende. På et par timer fangde vi rigtig mange skrubber og isinger. De gik virkelig til faddet når bare de kunne nå at fange agnen.

En svær dag hvor man er glad for sin frontmonteret elmotor og en dag hvor man uden den lige så godt kunne have taget i havn igen for så havde fiskeriet været næsten umuligt.

 

Selv den nyindkøbte 112lbs/36V Riptide ST frontmonteret elmotor måtte knokle idag. Det lykkedes faktisk også næsten at tømme 3 stk 95 AH batterier. Det har jeg aldrig prøvet før. Tidligere med min 80lb/24 V var den som regel halv "fyldt" efter en tur. Det er ikke fordi den nye bruger mere strøm ved samme hastighed men det er bare endnu et tegn på at der virkelig var gang i strømmen denne dag.

Morgenmaden indtages på fiskepladsen mens vi ventede på lyset skulle kigge frem.

 

En anelse mørkt når man sejler ud af Skælskør fjord mens det er helt sort. Godt man har en masse god Garmin elektronik og en garmin radar. Med det gik det ganske smertefrit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Til top