Dagbog Team No Name, Mette, Odin, Ronja og Thilde D.06.04.14

Beretning fra Team Jenali:
Efter et par rigtig gode ture til Møn (Herunder NB-dysten) i marts måned med en del mindre laks i båden, besluttede min fiskemakker Henrik og jeg os for, at tage en tur til 40-meteren. Vel ankommet til Klintholm ved 5 tiden, satte vi båden i vandet og ventede på, at købmanden åbnede og håbede tågen ville blive bare lidt tyndere – Tågen blev liggende, og 40 meteren var udelukket, men besluttede os til at prøve Bananen af.

Ankom til Bananen, satte grejet og efter en times tid, så var der fisk. Det var Henriks tur og fik en fin laks på 5,5 kg, taget på et Nils Master Trolling Blink i kobber fisket efter en dipsy. Ca. kl. 11 var der igen hug på samme stang. Vi kunne godt mærke, at det her var en fisk i en lidt anden kaliber end vi tidligere havde oplevet. Skal lige nævnes, at vi er begge nybegyndere i laksefiskeriet – Henrik fik sin første laks forrige søndag og min ”rutine” er 5 ture fra Møn og en tur helt tilbage i 2004 som gast hos Freddi. Dengang blev det til en laks på 11 kg - husker det som var det i går og primært årsagen til jeg nu har købt en båd.

Vi fik nogenlunde hurtigt de andre stænger hevet ind, med lidt linekludder og en mistet sideplaner som resultat (det er nok den manglende rutine J). Samtidigt prøvede vi at begrænse lidt af udløbet, som hastigt nåede op på 875 fod. Så var vi ”klar” med nettet !!! Det var fisken så ikke – og vi blev hurtigt klar over, at denne fisk var en af de lidt større. Den gjorde fuldstændigt som den ville og de første 50 minutter gik med 3 spring helt ud af vandet, det sidste kun 4 meter fra båden – imponerende og samtidigt voldsomt nervepirrende. Utallige gange ned til 60-70 fod, hvor den ligesom blev parkeret nogle minutter og derefter kunne vi få den langsomt tilbage mod overfladen. Pga. tågen skulle vi samtidigt holde øje med GPS’en og markeringer fra radaren, så vi fik lidt sved på panden. Efter en times tid var fisken klar til nettet, det gik helt perfekt og så var den i båden. Først der gik det for alvor op for os, hvor stor den rent faktisk var – 115 cm og 17,6 kg og voldsomt kompakt og stærk fisk ud fra vores begrænsede erfaring. En ”mindre” jubelscene blev lige effektueret.

En helt igennem fantastisk, imponerende og nervepirrende oplevelse J

Fisken havde et friskt kødsår på bugen – nogen der har en ide om, hvordan, hvad ……… ?

Beretning fra Team No Name:
En rigtig god dag fra Møn af. Desværre var det tåget vejr så godt man har radar på. Benyttede lejligheden til at få testet den nye Garmin GMR 18 xHD af og man må sige at det gjorde den rigtig godt.
Fantastisk fiskeri med en del fisk oppe og vende og de største på 13,3 og 12,4kg.

Beretning fra Team Odin:
En rigtig øv dag for os… det lykkes os at sejle uden om fiskene og dem der huggede kunne vi ikke holde fast på. Værst var nok at Johan mistede sin først laks over 10kg. Det var en 15kg+ som han fightede med længe, og da den var så stor var den svær at få i nettet, så krogen satte sig i nettet da den skulle landes og så var den væk.. så var humøret godt nok nede, 3 mistede laks på en dag til junior. Vi fik kun 3 mindre laks så det var ikke det store.

Det var meget tåget det meste af dagen, så endnu en af de dage hvor jeg var rigtigt glad for at have både AIS sender og radar. Det var det ikke alle der havde, jeg mødt nogle der sejlede uden AIS og uden radar i det vejr i en lille båd der var svær at se…. det forstår jeg ikke at de tør.

Beretning fra Team Mette:
Super dag på vandet størst på 14,5 kg
Det var mega tåget hele dagen men det betyder ikk noget når bare Garmin nye xhd køre selv regnbyger viser den tydligt
Freddi

Beretning fra Team Ronja:
En dag med hele familien på bananen.

Tågen lå tykt over Klintholmhavn søndag morgen da jeg vågnede, Så da fruen sammen med vores 2 drengen ankom, tog vi os god tid til at spise morgenmad. Tog derefter over og fodrede nogle ænder, for vi havde ikke travelt med at komme på vandet….. Da det var families første tur i den nye båd, skulle det jo gerne have været i fuld sol.
Lidt over middag, kunne vi godt se, at tågen ikke ville lette, så stille og roligt duttede vi ud til bananen, og satte 3 stænger. Et par timer gik der, og så var antallet af stænger fordoblet. :-)    

Vi gled ind over et sted hvor jeg tidliger havde fået fisk, der var fine lodninger, hvilke også resulterede i et dobbelthug. ( 40 fod nede, og på dipsi). Men desværre stod den ene af…….ØV BØV!!!! For den ville jeg gerne haft set, da det virkede som en virkelig god fisk, men den anden kom i kassen (4-5kg)
En lille times tid senere tilbød endnu et dobbelthug sig, begge med godt skrald på, men desværre stod også de af :-(

Vi tog lidt tidlig i havn, og sluttede dagen af med aftensmad i båden.

Ronja

Beretning fra Team Thilde:
?????

 

 

 

 

 

 

 

 

Til top