Opgradering af Suzuki 150 hk - v. Team Jeanne dÁrc


Min gamle Suzuki 150 hk fra 2007 er ikke udstyret med trolling kontrol, og der findes ikke noget originalt til den. Det har altid været svært at ramme lige nøjagtigt det omdrejningstal der i den givne situation er optimalt, og har derfor altid brugt trimflapsene til at regulere med.
For et års tid siden var der et opslag på FB, hvor en havde fundet et system konstrueret i Finland. Efter lidt skriven frem og tilbage blev et sæt bestilt.
Sættet består af en lille servomotor med ledningsnet og så diverse tilbehør vedr. montering, som er individuelt til hver motor. Selve styringen foretages med et potentiometer.
Jeg var ikke så tilfreds med styringen og forsøgte med lidt selvbyg og endte op med at finde det helt rigtige i USA. Tror nu også hele ide’en til det Finske sæt kommer der fra J
Sættet jeg bestilte hedder TrollMaster pro2 og er lavet til rigtigt mange, men små motorer, typisk op til max. 20 hk. Mit sæt var beregnet til en Mercury 9,9 eller Evinrude 9,8.
Jeg endte op med at benytte beslag til servomotor og trinløs tomgangsskrue fra det finske sæt og alt andet, som trollingboksen, servomotor, og ledningsnet fra USA sættet.
Så her i den forgangne week-end, blev det med teknisk support fra John, Team Svanen, monteret og afprøvet, og det ser ud til at virke efter hensigten, med trinløs styring af omdrejninger fra ca. 600 till 1800.

Link til video her: https://www.youtube.com/watch?v=vJy6tlIkUzs&t=0s

Med fiskehilsen
Jørgen ”Team Jeanne d’Arc”

 

 

 

 

 

 

Til top