Dagbog Team SEP og Jeanne dÁrc D.06.05.17

Beretning fra Team SEP:
Tak for i år til Møn.
Tror det var min sidste tur i foråret efter laks. Der blev fanget godt på 40 meteren i dag.
Stod op kl 0400 og ud af havnen kl 0500. Første laks i kassen kl 0800. Fik 5 tilbud. En fejlkroget som valgte skruen til at skære sig fri. En som slap efter kort fight. En undermåler samt en 5 kg og en 6 kg til kassen.
GUDEVEJR og godt sigt!

Beretning fra Team Jeanne dÁrc:
Havde aftalt med SEP at mødes i Klintholm fredag aften, og her dele et par Pizzaer og en flaske AmaroneJ
Efter et par timers hygge med ovenstående og kaffe og kringle var det tid til at gå til køjs, for uret blev sat til kl.04.00.
Efter morgenkaffen og lige de sidste klargøringen blev kursen kl.05.00 sat mod 40 meteren. SEP og jeg havde aftalt  at han begyndte nord op jeg  lidt sydligere, så efter nogen timers sejlads mødtes vi i et område der senere viste sig fra den bedste side med masser af Laks, dog var en del af dem 50-70 cm, så de måtte ud igen.
Dagen igennem havde jeg 14 kontakter hvor de 11 var oppe og vende. Der var 4 x dobbelt, 1 x tribbel + 3 enkelte, så der var noget at se til. Heraf blev hjemtaget 5 stk. med de 2 største på 9,5 kg
SEP var sejlet tidligt ind, ca. 14.30 da han havde lovet at være hjemme tidligt, jeg selv bestemte mig at udnytte der gode vejr, høj sol og blankt vand, og fiske igennem.
Men 18.45 bestemte jeg mig til at begynde at bjærge grejet for der er jo alligevel 1 times tid ind. Da jeg har taget  de 2 inderste stænger på planerboardet i bagbord kommer der et vræl fra inderste PB i styrbordsiden og da jeg vender mig op går den nederste på riggen også. Hurtigt bliver de øvrige stænger bjærget og så bliver der lige kigget på tællerne, en på 450 fod og en på 780 fod der øver sig i at springe ude bag båden.
Den korteste bliver taget først, og hurtigt bliver den fightet ind og i nettet, en fin en på 6,5 kg.
Så kommer turen til den næste, som er gået ned i vandet og går tungt. Der går vel 20-25 min inden den er i nærheden af båden, men stadigt dybt og vil ikke op. Da den så endelig kommer op, går den så henholdsvis fra den ene side af båden og ud i skruevandet og dernæst til den anden side og så tilbage i skruevandet, det sker vel nok en halv snes gange. Da jeg nu har konstateret at krogen sidder godt bliver der holdt hårdt på og den må i posen. Vægten ender på 9,50 kg.
Herefter bliver boardene hævet ind og kursen sat mod Klintholm i den nedgående sol, med 32 knob.
Kl. 23.30 er båden kørt i garage og så er man nu også godt brugt opJ
Med fiskehilsen
Jørgen ”Team Jeanne d’Arc”

 

 

 

 

 

 

Til top