Team Hansen D.19.09.10

Var på kysten søndag den 19 september sammen med Dorte.

Vi startede tidligt i flot solopgang over Østersøen.

Hurtigt viser en sæl sig ikke langt fra Land. Ups - både gode og dårlige tegn. Vi måtte konstatere, at det denne dag var et dårligt tegn, idet fiskeriet ikke var let. Hele formiddagen gik uden nogen form for kontakt. Et par havørreder viste sig dog i flotte spring.

En ny plads blev derfor besøgt. På et kvarters tid,  ved middagstid,  kom der kortvarigt gang i sagerne. Først får jeg en havørred på ca. 1.5 kg der springer et par gange, hvorved krogholdet ryger. Lidt efter får jeg en undermåler der genudsættes. Lidt efter får jeg et meget kontant hug ca. 40 meter ude.  Fisken virker i første omgang ikke så stor. Den svømmer imod mig i forsøget på at komme rundt om nogle meget store sten der er på pladsen, hvorfor der måtte lægges et hårdt pres på fisken for at undgå dette. Her gik det op for mig, at der var tale om en OK fisk. Missionen lykkedes, og kort tid efter lander jeg denne ørred på 3.750 kg. Resten af dagen mærkede vi intet, så det hele var overstået på ca 15 minutter!!

Jeg mødte i øvrigt en meget lokal kendt person, nemlig godsejeren på Liselund. Han havde om lørdagen været på kysten. Her havde han været i kontakt med en megafisk med et haleror på størrelse med en stor fladfisk. Fisken ville ikke hugge, men som han udtrykte det meget præcist, sådan noget bliver man jo tændt af. Kan kun gi ham ret.  

Derudover havde han denne meget spændende historie, at fortælle.

En af hans lejere fiskede meget på kysten for nogle år siden. Den pågældende dag fiskede han med Gladsax wobler. Han fik et kanonhug. Fisken tog 250 meter line i et udløb, og sprængte linen til sidst. Manden var total slået ud.

Et par dage efter blev der i bundgarn fanget en laks. Laksen vejede 23 kg og hvad sad der i munden på laksen. Jo, der sad mandens Gladsax wobler. Så måske man skulle overveje linetykkelsen!!

Fiskehilsen

Søren

 

 
   

 

 

 

 

 

 

 

Til top