Dagbog Team Frigg D.03-05.10.14

Team Frigg var med til et fantastisk Brakvandscup i weekenden på Møn.
Møn Trolling klub stod for et meget stort arrangement som løb fra fredag til søndag.

Det var første gang vi var med og vi var da også noget spændt, da vi ikke kender området i Stege bugt så godt som Noret.
Man skal være varsom når man sejler i dette farvand. Der er stenrev, sandbanker, knækkede bundgarns stolper og meget lavt vand næsten over alt. men hjemme fra var vi forbedret på dette og det gik heller ikke galt for os:-)

Det blev til mange gedder denne weekend men ingen større end 73 cm. Alle fisk blev nænsomt håndlandet og afkroget på en hjemmelavet gynge/afkrogningsmåtte, så fiskene ikke blev skadet inden de igen blev genudsat.
Dødeligheden blandt gedder efter genudsætning er stor, hvis vi læser de lokale erhvervs fiskers læserbrev i Sjællandske efter Brakvandscuppen. Men fakta er, at dødeligheden er 2 % ved skånsom behandling. Hvis fisken bløder efter afkrogning stiger dødeligheden lidt. Fisken bør ikke holdes over vand i mere end 2 min. Du kan altid hjælpe fisken på vej, ved at ligge den i vandet og holde den i halen og trække den forsigtig frem og tilbage, så der kommer frisk vand gennem gællerne. Når den er kommet sig vil den svømme mod bunden.

Geddebestanden i farvandet omkring Møn er langt fra hvor det kan være.
I slutningen af 60.erne blev der fanget omkring 140 tons gedder om året i farvandende omkring Sydsjælland. Det er nu reduceret til ca. 1,5 tons registrede gedder. Dette drastisk fald er noget skrammende. Der vides ikke hvad der præcis skyldes denne nedgang, men saltstråling (for meget salt i vandet) har været en væsentlig årsag, hertil kommer de mange kasteruser og garnfiskeri. Lystfiskeri står kun for en meget lille del. 
Så der er grundlag for en forbedring på 30 gange det der er i dag;-) Så husk at genudsætte brakvandsgedder.

I

 

 

 

 

 

 

 

 

Til top